Endesa ha instal·lat durant el 2017 fins a 95 nous telecomandaments en centres de transformació de la Catalunya Central, el que representa una inversió d'1,7 milions d'euros. D'aquests, tres s'han instal·lat a Cerdanya, que beneficiaran 6766 abonats.
Amb aquesta millora, el Centre de Control que Endesa té a Barcelona pot accionar a distància els dispositius de maniobra de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs, ja que el Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquestes instal·lacions.

Aquestes dades s'han donat a conèixer poques setmanes després que La Generalitat obrís un expedient a la companyia pels talls en el subministraments que hi va haver a principis de mes a Cerdanya, Alt Urgell i Berguedà a causa del temporal.

El Pirineu avui