La CASS insisteix que les mesures a aplicar per salvar el sistema de pensions són urgents i s´haurien de concretar com més aviat millor. L´estudi presentat davant el Consell General reitera l´escenari ja conegut. Si no s´hi fa res el Govern haurà de rescatar el sistema a partir del 2023 i arribar al 100 milions d´aportació el 2029. El 2037 les reserves s´haurien esgotat. El president del consell d´administració de la CASS i el president del fons de reserva coincideixen en tres mesures que podrien aplicar-se. Apujar l´edat de jubilació de 65 a 67 anys, incrementar el factor de conversió sense generar un augment de la pensió i apujar la cotització.

Una mesura que es descartaria seria congelar les pensions no aplicant l´IPC perquè ja són actualment molt baixes. Jean Michel Rascagneres i Josep Delgado han insistit que la situació actual es deu a la inacció permanent en què s´ha mantingut un factor de conversió desajustat i unes cotitzacions molts baixes. Rascagneres s´ha compromès a elaborar una proposta amb mesures tècniques que farà arribar al Govern perquè la transmeti al Consell General.

Parlen al vídeo: JEAN-MICHEL RASCAGNERES, PRESIDENTCASS

El Pirineu avui