L'ajuntament de Puigcerdà vol homenatjar la figura de l'historiador i director del Museu Cerdà Oriol Mercadal, que va morir a finals de l'any passat als 57 anys. El consistori vol que la planta baixa de l'equipament, que actualment s'està enllestint, porti el seu nom. La proposta ja ha estat consensuada amb la família i amb les entitats culturals del municipi, i tots ells veuen oportú reconèixer així la tasca de Mercadal al Museu Cerdà i també posar en valor tots els anys que va dedicar a la recerca de la vila i la comarca.

La planta baixa compta amb una sala dedicada a la casa cerdana, que es va inaugurar el juliol del 2014, i en els darrers anys s'ha estat treballant en la segona sala, dedicada a la història de Puigcerdà. De fet, ja hi ha els plafons i les vitrines col·locades i només falta la creació d'un audiovisual i omplir l'espai amb els objectes per exposar. Des del consistori han expressat la voluntat de finalitzar enguany el procés de museïtzació d'aquesta segona sala i ampliar així la col·lecció permanent del museu. Recordem que Mercadal es va implicar directament en la museïtzació tant de la sala dedicada a la casa cerdana com la dedicada a la història local.

L'equip de govern preveu en un futur seguir ampliant la col·lecció del museu, amb noves sales dedicades a Cerdanya, als esports d'hivern i a la vida a l'antic convent.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui