La Generalitat de Catalunya ajudarà econòmicament al Museu Diocesà d’Urgell per tal que pugui renovar l’exposició permanent. Així ho ha donat a conèixer el director general de Patrimoni Cultural, Juspèp Boya, durant la presentació de les activitats que es faran al país durant l’Any Europeu del Patrimoni. L’objectiu de la Generalitat amb aquesta acció és dotar el Museu dels recursos necessaris per a exposar òptimament les importants col·leccions que conserva. Així, el govern col·laborarà en la renovació de l’exposició permanent i en la posada en valor del conjunt catedralici, l’únic romànic del país. El període per realitzar aquestes ajudes és el comprès entre el 2018 i el2021

Encara en l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran, la Generalitat també té previst en aquest mateix període, realitzar un seguit d’ajudes al Museu d’Isona i la Conca Dellà per tal de conservar i exposar els vestigis pertanyents als dinosaures del Cretaci, els darrers que van existir a la terra. Cal recordar que el Museu iniciarà la seva renovació per tal d’esdevenir el centre i el motor del projecte dels Dinosaures als Pirineus.

Des de la Generalitat s’ha indicat que l’Any Europeu del Patrimoni Cultural és una oportunitat única per descobrir i fer visible a nivell internacional al patrimoni cultural i natural de Catalunya.

Parlen al vídeo: JUSÈP BOYA, DIRECTOR GENERAL DE PATRIMONI CULTURAL

El Pirineu avui