Les ajudes a les escoles bressol i la instal•lació de la fibra òptica a la demarcació han estat els temes centrals de la trobada d'alcaldes de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran, celebrada aquest divendres a la Diputació de Lleida. S'ha acordat iniciar el període d'informació per aconseguir que la banda ampla arribi a tot el territori i l'ens provincial liderarà el projecte. També s'ha anunciat la intenció de reclamar a la Generalitat els 12 milions d’euros que fins ara la Diputació a destinat a les escoles bressol.

Pel que fa a la recerca d'informació sobre la instal•lació de la fibra òptica a les diferents comarques, la recopilació de dades ha de servir per redactar un estudi sobre les necessitats de cada zona del territori. La Diputació, a més, repartirà 230 nous desfibril•ladors a totes les comarques, i 50 mes per als Mossos i els Bombers. D'aquesta manera s'arribarà als 450 amb l'objectiu de fer del territori un espai cardioprotegit.

Parlen al vídeo: JOAN REÑÉ, PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

El Pirineu avui