El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha donat a conèixer les dades de les queixes i consultes que ha rebut el síndic durant el 2017, després de presentar l'informe anual al Parlament. En total, s'han comptabilitzat prop de 10.000 queixes i consultes a tot Catalunya, de les quals se n'han tramitat 16.000 i s'han obert 281 actuacions d'ofici.
Pel que fa a Cerdanya, s'han presentat 37 queixes i consultes, per davant del Pallars Sobirà amb 35, l'Alt Urgell amb 26, el Pallars Jussà amb 21 i a l'Alta Ribagorça 3.
De les queixes i consultes cerdanes, un 35% es troben dins la categoria de 'polítiques socials', sent l’àmbit de la salut el més demandat. La segona categoria amb més consultes és la 'd'administració pública i tributs', amb un 27% de les queixes i consultes totals, seguida de 'Polítiques territorials' amb un 16’2%, 'consum' amb un 10,8% i 'seguretat ciutadana i justícia' i 'altres' amb un 5,4% cadascuna.
Per municipis, 23 de les 37 queixes i consultes són de Puigcerdà, 4 d’Alp, 3 de Bolvir, 3 de Lles, 2 de Llívia, 1 de Bellver i 1 de Guils. Igualment l’informe recull que durant el seu desplaçament a Puigcerdà el 22 de març, el Síndic va atendre en persona 4 queixes.

El Pirineu avui