La Pujada Alp 2500 ha estat reconeguda per la Federació Catalana d’Automobilisme com a “Millor pujada del Campionat de Catalunya de Muntanya 2017”. Segons han explicat els seus responsables, membres de l'entitat Cerdanya Racing, la federació ha tingut en compte diversos factors, com ara la organització de la prova o la correcta col·locació dels controls. I és que, segons han afegit, la pujada Alp 2500 es troba entre les tres millors del Campionat d'Espanya.

La prova automobilística de caire internacional, que el proper juliol arriba a la 8a edició, forma part del Campionat d’Espanya de Muntanya i és puntuable també pel campionat de Catalunya. Hi acostumen a participar prop d’un centenar de cotxes de rally que recorren un circuit de sis quilòmetres molt atractiu pels pilots, amb sortida davant l’ajuntament d’Alp i arribada a l’estació de Masella. La prova congrega desenes d'espectadors, que segueixen i animen els participants.
En el marc de la prova es disputen altres activitats com ara un Rally Sprint, una cronometrada de motos clàssiques o una concentració de motos i cotxes clàssics.

El Pirineu avui