Que es reforci l´atenció als autistes un cop acaben l´escolarització obligatòria és una de les principals demandes dels afectats i els seus familiars. Per això aplaudeixen que es posi en marxa un programa pilot que s´adreça als d´entre 16 i 25 anys.
Mentre que els nens en edat escolar a qui han diagnosticat TEA són atesos en aquest entorn i gaudeixen d´una inserció social millor, l´assignatura pendent era garantir aquest seguiment un cop abandonen l´escola. Ara, amb l´entrada imminent en funcionament d´un programa pilot de la Fundació Privada Tutelar adreçat a aquest col•lectiu, es confia que es doni resposta a aquesta necessitat. Els psicòlegs subratllen que el problema principal dels autistes, alguns amb altes capacitats intel•lectuals, és saber relacionar-se socialment.

De les inquietuds dels afectats pel TEA, dels familiars i dels professionals que els tracten, se´n parlarà a fons en el marc de la primera Jornada Autea que aplegarà a Andorra alguns dels millors especialistes en la matèria. La cita és divendres 16 de març a l´ArtHotel, d´Andorra la Vella, on s´ha programat un ampli ventall de tallers i taules rodones.

Parlen al vídeo: Gemma García-Parés, cap de salut mental del SAAS

El Pirineu avui