Aquesta setmana, el Gremi de Promotors de Catalunya ha fet públic l'estudi on es mostren els preus dels habitatges i on, com acostuma a passar, Cerdanya és una de les comarques catalanes on adquirir un pis o una casa és més car. Doncs bé, per facilitar una mica les coses i permetre que les famílies joves puguin accedir a un habitatge, l'ajuntament de Ger posarà en marxa una promoció de vuit parcel·les en un terreny municipal situat a la part alta de la població. Seran de 200 metres quadrats cadascuna i tindran un preu de 45.000 euros, aproximadament la meitat del preu de mercat. Amb aquesta iniciativa, el consistori vol fixar població al municipi, ja siguin persones de Cerdanya o nous veïns vinguts d'arreu. Això sí, hauran d'acreditar que l'habitatge serà de primera residència.

És la primera vegada que l'ajuntament de Ger fa aquest tipus de promoció i espera que tingui bona acollida. De moment, i a falta de passar la proposta pel ple, el consistori ja ha rebut trucades de persones interessades en adquirir les parcel·les. Per poder accedir a aquesta promoció s'obrirà un concurs públic on es tindran en compte una sèrie de requisits.

En el cas que l'habitatge es vulgui vendre o passi a ser de segona residència, l'ajuntament tindrà la primera opció de compra per poder-lo adjudicar a una altra família. Així mateix, el consistori preveu urbanitzar el terreny.

En els propers dies, n'aprovarà la proposta al ple i en fixarà les condicions finals per optar a la promoció. S'espera adjudicar les parcel·les després de l'estiu.

Parlen al vídeo: ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER

El Pirineu avui