Diverses zones de l’Alt Pirineu han notat aquest matí un terratrèmol de 3,7 graus en l’escala de Richter, segons l’Institut Cartogràfic de Catalunya. Tot i això, l’Institut Geogràfic Nacional espanyol l’ha elevat a 4,1. Aquest ha tingut lloc quan faltaven 4 minuts per dos quarts de deu del matí, i mitja hora després ha tingut lloc una rèplica de magnitud 2,6. Gairebé una hora més tard, mentrestant, hi ha hagut una segona rèplica, de 3,1. L’epicentre s’ha situat a l’oest de Sopeira, a la Ribagorça aragonesa, i s’ha sentit clarament en diversos punts de l’Alta Ribagorça. El tremolor també s’ha deixat notar en algunes zones dels Pallars i, en menor mesura, de l’Alt Urgell. Tot i que a l’Alta Ribagorça ha estat clarament percebut per la població, el tremolor no ha provocat cap desperfecte ni incidència. En aquest sentit, el 112 no ha rebut cap avís relacionat amb el terratrèmol.

El Pirineu avui