Per Sant Valentí moltes parelles pensen en regals o activitats especials per expressar-se mútuament el seu amor. Els orígens d'aquesta celebració es remunten al segle XIV i, encara que és una tradició típicament occidental, actualment s'ha estès a gran part del món.
Es té constància de què se celebrava al segle XV a Anglaterra i a Escòcia, on es feia coincidir amb l'inici de la primavera. També és disposem de testimonis del festeig a França, a Suïssa, als Estats Units i a altres llocs des de mitjan segle XVIII, malgrat l'oposició dels eclesiàstics, que titllaven aquesta celebració de pagana.

Com a nota curiosa, indicar que el primer registre que existeix sobre la comercialització d'aquesta data és el que assenyala a la nord-americana Esther A. Howland com la precursora de la venda de targetes regalo amb motius romàntics i dibuixos d'enamorats que va idear i va realitzar a mitjan dècada de 1840, venent-les per pocs cèntims en la llibreria que regentava el seu pare en Worcester (Massachusetts) i les quals es van convertir en tot un èxit.
Ara, la societat de consum ha posat de moda moltes altres coses.

Al nostre país, s'han fet pastissos, formatges, i fins i tot, sushi amb forma de cors, i és que qualsevol detall és una mostra d'amor per la persona estimada.

Parlen al vídeo: JORDI, ANDORRA LA VELLA - FELICÍSIMO RODRIGUEZ, ALIMENTACIÓ PYRÉNÉES

El Pirineu avui