L’escriptor alturgellenc Joan Obiols ha arribat ja a l’equador del projecte amb què vol posar fi a la seva carrera literària. Es tracta del seu particular Viatge Universal pel Pirineu, que es va començar a publicar l’any 2016 amb un primer llibre sobre Andorra i que acabarà l’any 2020, amb l’edició de 10 volums. En aquest viatge particular, el de Peramola està recorrent aquest Pirineu que li és familiar, el que considera el seu país, més enllà de les fronteres estatals. De moment, ja han vist la llum els volums dedicats a Andorra, l’Alta i la Baixa Cerdanya i, ben recentment, el que recorre l’Alt Ripollès, l’Alt Berguedà, l’Alt Solsonès i l’Alta Noguera.

Tot i ser un gran coneixedor d’aquest territori, Obiols ha deixat clar que el fet de poder realitzar aquest darrer recorregut li està aportant coses força interessants.

Un cop publicats els primers quatre volums, properament veuran la llum els llibres dedicats als dos Pallars, a la Ribagorça catalana i a l’aragonesa, a l’Aran i als territoris occitans més propers i, finalment, a l’Alt Urgell, ja que Obiols acabarà el viatge a la seva Peramola natal. La col·lecció l’editen conjuntament Edicions Salòria i l’Editorial Andorra.

Parlen al vídeo: JOAN OBIOLS, ESCRIPTOR

El Pirineu avui