La comissió de convivència de la Seu d’Urgell i l’Alt Urgell, formada per la comunitat educativa i social del territori, ha acordat crear un pla estratègic comarcal per la convivència escolar. Aquest té com a objectiu principal teixir les actuacions necessàries per abordar aquesta qüestió i lluitar contra l’assetjament escolar. El primer pas que es realitzarà durant aquest curs és l’elaboració d’una diagnosi de les necessitats d’infants, adolescents, docents, famílies i altres professionals respecte l’assetjament escolar a la Seu d’Urgell i a la comarca. Justament aquest dimecres s’ha realitat la primera acció, amb una taula de discussió on s’ha escoltat el diagnosi de la situació que han fet els monitors de menjador, de transport escolar i d’acollida de la comarca.

En aquest sentit, Batalla ha indicat que abans de començar aquest pla estratègic, ja s’ha fet molta feina prèvia.

En el marc d’aquest pla també hi ha programades un seguit d’actuacions complementàries com una formació adreçada als docents, la creació d’una taula rodona formada per diferents professionals; i l’elaboració de qüestionaris virtuals.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui