Cerdanya torna a ser una de les comarques gironines on comprar-se un habitatge plurifamiliar és més car, juntament amb els dos Empordans. I és que el preu de venda d’una casa o d'un pis a la demarcació se situa en 200.752 euros, cosa que representa un 27,5% més que fa un any. Aquest augment de gairebé un 30% del preu dels pisos de nova construcció s’atribueix en bona mesura a la pressió turística encapçalada per aquestes comarques, que desequilibren la balança a l’alça. Són dades que es desprenen de l'estudi que el Gremi de Promotors ha presentat aquesta setmana i que se centra en l’oferta d’habitatges de nova construcció a Catalunya l’any 2017 amb un treball de camp centrat en el mes de desembre de l’any passat.

Així doncs el preu per metre quadrat útil a Cerdanya se situa en 2.951 euros, molt per sobre de la mitjana gironina i un 17,5% més alt que l'any 2016 a la mateixa comarca.

L'estudi posa en relleu que, quan es parla d'obra nova, a la demarcació hi conviuen dues realitats: promocions que fa anys que estan acabades i no es venen, juntament amb d'altres que s'aixequen de nou i que es compren sobre plànol. Sigui com sigui, però, el Gremi de Promotors assegura que la recuperació del sector va per llarg i és «més lenta» del què preveien.

El document també recull que, arreu de la demarcació, a finals de l’any passat hi havia 898 habitatges nous (sumant-hi pisos i cases) que estaven en venda. D’aquests, 588 ja tenien l’obra acabada, però els 310 restants (és a dir, un 43,8%) encara s’estaven construint.

El Pirineu avui