El Comitè d’Andorra de l’UNICEF us informa que la recaptació obtinguda la liquidació dels Encants durant la edició que va tancar el 2 de febrer, ha estat de 4.255,25 €.
Aquestes donacions es destinen al projecte que UNICEF té a la República del Congo per millorar l’accés als serveis basics principalment educació, salut, i registre de naixements, a les poblacions autòctones, aquí coneguts com a pigmeus.
Els productes que no s’han venut es donaran en els propers dies a altres ONG que tenen mercats solidaris o beneficiaris que els puguin utilitzar com Inner Wheels, Carisma i Caritas.
Durant aquest 2018, es mantindran les edicions d’estiu i hivern (al maig i al novembre, amb dates definitives a confirmar properament) dels Encants Vintage (mercat solidari de dos dies amb roba i complements de primeres marques a preus “low cost”) i es començarà a treballar en la renovació del format dels Encants tradicionals.

Els fons obtinguts gràcies als Encants es destinen a la millora de l’estatus social de les poblacions autòctones a Lékoumou als quals l’Unicef Andorra dóna suport al Congo.
En aquest sentit, els objectius específics son
Millorar el coneixement i el respecte dels drets humans de les poblacions autòctones.
Posar en marxa i desenvolupar un paquet de serveis essencials Reforçar l'accés a l'aigua potable.
I reforçar la mobilització social en vista de promoure canvis socials per fer evolucionar les actituds, les creences i les pràctiques negatives

Parlen al vídeo: MARTA ALBERCH, DIRECTORA UNICEF AND

El Pirineu avui