Els agricultors de Peramola i Bassella disposaran d'aigua a les seves finques abans d'acabar l'any. Tal com avança l’ACN, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre té previst enllestir la primera fase de les obres del reg, que abastirà més de 550 hectàrees, el proper 15 de març. També preveu dur a terme aquest 2018, els treballs de construcció de la xarxa principal. Això permetrà fer la connexió amb la secundària, que ja va ser executada per la Generalitat al 2015. Per la seva banda, la comunitat de regants executarà al mateix temps la darrera fase d'aquesta intervenció amb l'objectiu que aquesta tardor ja es pugui provar el nou reg i que estigui totalment operatiu per la campanya de 2019. Des dels municipis afectats veuen el reg com una "revolució paisatgística i també econòmica” i destaquen que l'obra, que en el cas de la Confederació suposa una inversió de 5,8 milions d'euros entre la primera i la segona fase, era molt esperada entre els seus veïns. En aquest sentit, han explicat que la intervenció es duu a terme com a compensació per la construcció del pantà de Rialb.

El Pirineu avui