El portal ja aglutina més de 7.000 observacions de diferents grups taxonòmics.
Es compleix el segon any de funcionament de l’Ornitho, la web d’intercanvi d’informació naturalista. La web és una iniciativa del Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra de l’Institut d’Estudis Andorrans amb la col·laboració del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Govern d’Andorra i de l'Institut Català d'Ornitologia.
Ornitho.ad és un portal web de participació ciutadana dedicat a l'intercanvi d'informació sobre observacions de fauna en l’àmbit andorrà, com per exemple ocells, mamífers, amfibis, rèptils, libèl·lules, papallones diürnes... .
Durant l’any 2017 Ornitho.ad ha incrementat un 14% el nombre d’observacions respecte l’any anterior, i hi ha representats 10 grups taxonòmics diferents. Cal destacar que els ocells i les papallones diürnes aglutinen el major nombre d’observacions amb un 55% i un 41% respectivament.
Des del CENMA es fa una valoració positiva del funcionament i l’acollida que està tenint l’aplicació, ja que, a part d’augmentar lleugerament el nombre d’observacions, també s’ha augmentat al voltant d’un 20% el nombre d’usuaris, fet que mostra la consolidació i creixement del portal.
Actualment, 10 països europeus disposen de portals Ornitho, els quals estan coordinats entre sí per treballar conjuntament en les línies estratègiques de funcionament d’aquesta eina i les aplicacions que se’n deriven. Un altre bon exemple de productes derivats d’Ornitho és l’aplicació per a mòbils NaturaList, que facilita la consulta i introducció de dades fins i tot sense connexió d’internet.

El Pirineu avui