L'Audiència de Girona va celebrar dijous el judici d'un home que s'enfronta a 30 anys de presó per abusar sexualment de tres menors de Llívia, que en el moment dels fets tenien 3, 5 i 9 anys, aquests dos últims germans. L’agressió s’hauria comès al 2015 quan els dos nens més grans es van quedar a soles amb el presumpte agressor, el qual és educador infantil i es dedicava a oferir classes de reforç i cangurs. Tal com va explicat la mare durant la vista, en arribar a casa el més gran li va dir que l'home els havia fet un massatge a les parts íntimes i els havia fet mirar una pel·lícula d'adults. La mare va acudir immediatament als Mossos d’Esquadra per denunciar els fets, que van traslladar els menors a l’Hospital de Cerdanya per sotmetre'ls a una exploració.
Durant la sessió es va explicar que les proves no havien estat concloents, però sí que es dóna credibilitat als relats dels menors. A més de la declaració de la primera família, el processat també hauria abusat d'un altre nen de 3 anys. 
L'acusat va confirmar que havia fet classes de repàs als germans i que sempre hi havia un adult a casa. També va relatar que des del moment en què va ingressar a presó havia estat realitzant pagaments de responsabilitat civil «de forma voluntària».
Recordem que quan van passar els fets, l'acusat ocupava el número 12 de la llista d'ERC com a independent a les eleccions municipals de Puigcerdà.
El fiscal demana que es condemni l'acusat a 30 anys de presó per abusos I una responsabilitat civil de 16.000 euros. La defensa demana l'absolució, però en el cas que s'acabi condemnant l'acusat vol que es tinguin en compte diversos atenuants. El cas ha quedat vist per a sentència.

El Pirineu avui