L'hivern del 2017-2018 serà recordat com un dels més gèlids dels últims anys, amb temperatures negatives de rècord i diversos episodis de neu i vent. Fa només uns dies, l'estació meteorològica de l'aeròdrom de Das va registrar el seu rècord històric, 22,8 negatius i aquest dimarts el termòmetre marcava 20,5 graus sota zero, mentre que a Puigcerdà, per exemple, eren 14 graus negatius.
Amb aquestes temperatures gèlides, als carrers i voreres encara hi ha força neu acumulada de les nevades de la setmana passada que evidentment no s'ha pogut desfer, sí bé és veritat que la zona on circulen els vehicles i els principals accessos fa dies que estan nets. L'ajuntament de la capital ceretana manté activat el dispositiu de retirada de la neu i del gel que es forma en molts carrers i teulades i que representa un perill tant per als vianants com per als conductors. Unes tasques que també porten a terme els Bombers de Puigcerdà.

Des del consistori han recordat que només es retiren les candeles més perilloses i que és responsabilitat dels veïns retirar les de la seva teulada, com també ho és netejar la neu de davant els garatges particulars i accessos als domicilis.

També han recordat que cal estacionar els vehicles correctament per facilitar els treballs de les màquines llevaneus i de la brigada municipal i circular amb equipaments especials per evitar situacions com la que es va viure fa uns dies al túnel del Cadí.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui