Els urgellencs i urgellenques han desafiat el fred i aquest dissabte han sortit al carrer per celebrar el Carnaval. Com de costum, els actes festius han començat amb la cantada de l’Estudiantina, a càrrec de la Germandat de Sant Sebastià, que ha aplegat a un bon nombre de persones als carrers de la ciutat. Posteriorment ha tingut lloc el judici del Rei Carnestoltes, mentre que la gran protagonista de la tarda ha estat la Rua de Carnaval. Els diables de l’Alt Urgell i els Batukaseu han acompanyat les comparses pels carrers del nucli antic. El dia fort de carnaval ha acabat amb la lectura de la sentència i la penjada del rei Carnestoltes i amb una festa al poliesportiu. Diumenge, mentrestant, s’havia de fer un taller amb els Batokatú d’Oliana, però s’ha hagut d’anul·lar per manca d’inscripcions. El carnaval a la Seu acabarà aquest dimecres amb la processó de la Llum i el Silenci, la cremada del Carnestoltes i una sardinada popular.

El Pirineu avui