El túnel dels Tresponts avançarà a un metre per dia, o dos si la roca ho permet. Aquests dies ja comencen a ser visibles els treballs previs a la perforació, que si tot va segons el previst començarà entre març i abril. Així ho han explicat els responsables de l’obra aquest dilluns al matí, amb motiu de la visita que ha fet el conseller de Territori i Sostenibilitat cessat pel 155, Josep Rull, que ha volgut conèixer de primera mà l’evolució dels treballs. Rull, que ha fet la visita a títol particular, ha celebrat que s’estan complint els calendaris previstos, i que aquesta serà l’obra més important dels propers anys a l’Alt Pirineu i Aran. Tot i admetre que el 155 no ha afectat el projecte, ha remarcat que l’amenaça és latent.

Rull També ha remarcat que "Catalunya està en disposició de fer molta més obra pública" i que, per tant, cal "més capacitat de prendre decisions i de retenir els recursos que el país genera". Preguntat pels periodistes, el diputat de Junts per Catalunya també s’ha referit a la investidura de Carles Puigdemont, i ha deixat clar que serà un president legítim i operatiu, i en cap cas simbòlic.

Encara en relació a l’afectació del 155 sobre la Generalitat, Rull ha remarcat que si no s’ha notat més ha estat gràcies a la feina que han fet els directors i secretaris generals per mantenir el rumb de la institució.

Parlen al vídeo: JOSEP RULL, CONSELLER TERRITORI I SOSTENIBILITAT CESSAT

El Pirineu avui