La Seu d’Urgell es prepara per viure a partir d’aquest dissabte i fins dimecres els actes forts del carnaval. Aquesta setmana la festa ja s’ha fet notar, gràcies a les 250 màscares que s’han penjat arreu de la ciutat. Aquestes han estat elaborades per diversos establiments, entitats i associacions, que han volgut col·laborar per tal de crear més ambient de carnaval. També hi ha ajudat la creació del personatge del rei Carnestoltes, que durant la setmana s’ha anat passejant per la ciutat anunciant els actes festius, així com el fet que les escoles i, fins i tot, alguns treballadors de l’ajuntament i alguns comerciants s’han disfrassat seguint les seves consignes.

Els actes forts, però, començaran aquest dissabte, que serà el dia amb més activitats. Com ja és tradicional, començarà amb la cantada de l’estudiantina, a càrrec de la Germandat de Sant Sebastià.

Mentrestant, diumenge hi haurà un taller de batucada amb els Batokatú d’Oliana i dimecres es clouran els actes amb la processó de la llum i el silenci amb els diables de l’Alt Urgell, la cremada del carnestoltes i una sardinada.

Parlen al vídeo: SÍLVIA ISCLA, REGIDORA DE FESTES DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui