El ple de l’ajuntament de la Seu d’Urgell celebrat aquesta setmana ha rebutjat convertir la ciutat en “Municipi de la República Catalana”. La CUP havia presentat una moció en aquest sentit, per tal que de manera simbòlica l’ajuntament instal·lés uns rètols a les entrades de la població on hi digués que la Seu és un “Municipi de la República Catalana”. La resta de formacions independentistes del ple, el PDeCAT i Esquerra, no hi han donat suport, perquè no s’adiu als criteris seguits per l’Associació de Municipis per la Independència.

En aquest sentit, Lozano ha lamentat que Esquerra va dos mesos tard, i que el cartell de Municipi per la Independència ja no té sentit si el que es vol és construir república, un cop proclamada la independència. El regidor cupaire tampoc ha acabat d’entendre els arguments del PDeCAT.

Parlen al vídeo: PAU LOZANO, REGIDOR DE LA CUP - FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU ERC

El Pirineu avui