Andorra s´ha de tornar a asseure per negociar el tema del tabac amb la Unió Europea. Així ho ha reconegut el Govern. Una situació que arriba després que França demanés la reducció del diferencial de preu si el Principat vol una transitòria de 30 anys.
Les condicions que França ha posat a Andorra pel tema del tabac són les de Brussel•les. Així ho ha reconegut aquest divendres la ministra d´Exteriors.

En el marc de les negociacions per a l´acord d´associació, Andorra va demanar a la Unió Europea que durant trenta anys el tabac mantingui l´actual estatus duaner; una condició que tot i que Brussel•les acceptaria, demana a canvi que Andorra redueixi el diferencial de preu amb el tabac francès.
La setmana passada l´executiu va assistir a una sessió de negociació a Brusssel•les, on es va avançar treball sobre la lliure circulació de serveis i mercaderies, però no es va tractar la qüestió del tabac. Segons ha explicat Ubach, l´objectiu es poder-ho fer en la propera sessió, al mes del març. Mentre, Andorra està treballant la seva posició sobre el tabac i espera tenir aviat més elements per arribar a una proposta acceptable per les dues parts.

Parlen al vídeo: Maria Ubach, ministra d´Exteriors

El Pirineu avui