Els Bombers de la Generalitat han emès un comunicat on demanen molta precaució a l’hora de realitzar activitats en entorns de neu, atès l’elevat risc d’allaus. Les nevades dels darrers dies fan que l’acumulació de neu, especialment a les parts altes, sigui molt elevada, i que el mantell tingui poca estabilitat. Tenint en compte que el cap de setmana comptarà amb estones de sol, especialment al Pirineu Oriental, és de preveure que molta gent voldrà sortir a la muntanya a gaudir dels importantíssims gruixos caiguts a principi de setmana. En aquest sentit, segons el darrer butlletí emès per l’Institut Geològic de Catalunya, hi ha un nivell de risc d’allaus fort al Prepirineu i a la vessant Nord del Cadí- Moixeró, mentre que el nivell de risc és moderat al Pirineu Occidental i les zones de Perafita-Puigpedrós i Ter-Freser del Pirineu Oriental. Per això, els Bombers de la Generalitat recomanen que, abans de realitzar qualsevol activitat, mirin el butlletí d’allaus i la previsió meteorològica de la zona on es vol anar. Així mateix, és important aquests dies que, si es vol realitzar activitats a la muntanya, s’intenti evitar les parts més altes i que s’opti per fer rutes amb poc pendent.

El Pirineu avui