Els nens i nenes de l'escola Santa Cecília i de la llar d'infants L'Oreneta de Bolvir han desafiat el fred d'aquest dijous Gras i han sortit al carrer a demanar Rostita. Es tracta d'una tradició arrelada a la comarca on els més petits del poble van casa per casa disfressats a demanar embotits o ous, tot i que darrerament també els donen altres productes com les galetes o els caramels. Amb tot el que recullin, aquest divendres prepararan un gran berenar per a tots els veïns.

Des del centre educatiu veuen important mantenir aquesta tradició que, a més de Bolvir, també es celebra a Alp, Bellver, Ger, Prats i Sansor, Prullans i Montellà i Martinet.

La Rostita ha donat el tret de sortida al Carnaval a la comarca. Tots els municipis han programat diversos actes per celebrar aquesta festa, com ara la rua infantil d’aquest divendres al matí a Puigcerdà on hi participaran les escoles Alfons I i Llums del Nord, la rua i el ball de dissabte a Bellver o l’escudella popular del dilluns de Carnestoltes a Alp.

Parlen al vídeo: LAURA ABIÁN, DIRECTORA ESCOLA STA CECÍLIA BOLVIR

El Pirineu avui