L’ajuntament de la Seu reclamarà a la Generalitat i al govern espanyol el deute que tenen tots dos executius en relació amb el finançament de les llars d’infants. El curs 2012-2013, la Generalitat va deixar de posar la seva part en el finançament de les places d’escoles bressol, que preveia una aportació de 1.800 euros per alumne i any. Des d’aleshores, el finançament l’han hagut d’assumir només l’ajuntament i les famílies, però ara una recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat a la Generalitat per no haver pagat tots aquests anys. És per això que alguns ajuntaments del país han anat reclamant el deute contret els últims anys i ara, arran d’una moció de Compromís per la Seu aprovada aquesta setmana, el consistori alturgellenc també ho farà.

Encara en l’àmbit social, en el ple d’aquesta setmana també s’ha aprovat una moció de la CUP que insta al Parlament a recuperar les lleis d’emergència social aprovades l’anterior legislatura i suspeses pel Tribunal Constitucional

En aquest sentit, la moció s’ha aprovat per unanimitat.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU COMPROMÍS PER LA SEU - PAU LOZANO, REGIDOR DE LA CUP

El Pirineu avui