La Junta de Govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquesta setmana el projecte d’urbanització de la plaça de l’Arbre de Castellciutat. A partir d’ara, el projecte queda a exposició pública durant 30 dies perquè s’hi puguin fer al·legacions. Des del consistori han destacat que amb aquest projecte “es pretén crear una plaça nova i feta amb materials nobles, com la pedra i l’acer corten, que vol conjugar el millor possible els usos que hi ha en aquest indret. D’una banda el pas de vehicles i de l’altra l’espai per als vianants i les activitats de poble”. Amb aquest projecte l’Ajuntament de la Seu d’Urgell té la voluntat d’urbanitzar la plaça de l’Arbre i dignificar l’espai públic -amb la pavimentació d’uns 650 m2 aproximadament- amb l’objectiu d’encabir-hi les celebracions d’esdeveniments importants que es fan a Castellciutat. En el punt central de la plaça, que correspon a la intersecció dels carrers Mossèn Cinto Verdaguer i el Doctor Robert, es crearan tres espais on el vianant serà l’únic protagonista, mentre que els vehicles quedaran reduïts als tres eixos amb el que s’ordena la plaça.

D’aquesta manera, la circulació de vehicles quedarà limitada per barreres produïdes per la col·locació del mobiliari urbà o pel tractament del paviment o bé per la il·luminació que es planteja en l’espai públic. La plaça serà tota del mateix nivell, sense barreres arquitectòniques. Per solucionar la circulació de vehicles, el paviment serà de diferents colors i material, així com per mobiliari urbà i punts de llum encastats al terra. També es limitarà la velocitat dels cotxes a través d’una remunta per accedir a la plaça. La urbanització de la plaça es rematarà amb la col·locació d’un arbre de petites dimensions.

El Pirineu avui