Unió de Pagesos ha demanat al Departament d’Agricultura que no limiti les ajudes a la ramaderia ecològica i a la conservació de races autòctones. El sindicat ha lamentat que la Generalitat ha limitat les subvencions a aquest tipus de de ramaderia, de manera que els nous ramaders que s’hi volen dedicar no hi poden accedir. Un fet que troben “injustificat i poc equitatiu”.

En aquest sentit, des d’Unió de Pagesos recorden que la ramaderia de muntanya ha patit "dificultats afegides", com el fet d'assumir costos relacionats amb la distància dels serveis, l'orografia, els danys de la fauna salvatge.

Per tot plegat, i amb aquestes dificultats afegides a muntanya, des d’Unió de Pagesos creuen que aquesta decisió d'Agricultura "dificulta" la reconversió d'explotacions ramaderes convencionals a ecològiques. El motiu és que "és en el període de reconversió quan els sobrecostos i el lucre cessant de fer ramaderia ecològica és més gran. Així, es pateix una pèrdua de rendiment per seguir el mètode de producció nou" però "el producte final no es pot remunerar com a ecològic ja que cal destinar-lo al mercat convencional fins finalitzar el període de reconversió".

Parlen al vídeo: JOAN GUITART, COORDINADOR COMARQUES DE MUNTANYA UP

El Pirineu avui