La Generalitat ha obert un expedient informatiu a Endesa pels talls elèctrics de les darreres hores, a causa de la nevada, que han afectat sobretot l’Alt Urgell. El Departament d’Empresa i Coneixement vol saber què ha dut a l’empresa a no poder garantir el subministrament elèctric durant bona part del dilluns i, en alguns casos, fins i tot dimarts. Cal recordar que una desena de municipis de l’Alt Urgell, alguns de Cerdanya i altres de l’Alt Berguedà es van quedar sense llum dilluns a primera hora. En alguns casos, el subministrament es va restablir al cap de poques hores, però a l’Alt Urgell hi havia nuclis allunyats que aquest dimecres al migdia encara no havien recuperat la llum. L'estudi que es realitzarà per part de la Generalitat inclourà les causes i l'operació de restabliment del subministrament, per determinar les possibles responsabilitats que hi pugui haver per part de la companyia. Des d'Endesa ja han manifestat la voluntat d'aportar i facilitar tota la informació i documentació que els requereixin. En aquest sentit, ha assenyalat que tècnics de la companyia estan treballant minuciosament sobre el terreny i que s'han mobilitzat 32 grups electrògens per tal de restablir el servei.
El tipus d'avaries amb què s'han trobat són arbres i branques que han caigut sobre les línies, que s’han hagut de desconnectar per seguretat, o bé pals i cables malmesos. Només a l’Alt Urgell l’averia ha deixat a 3.000 abonats sense servei. D’altra banda, aquest dimecres els Bombers de la Generalitat han hagut d’evacuar a set persones que havien quedat aïllades en una masia del municipi. El trasllat, l’han fet els GRAE, i l’han dut a terme en helicòpter. D’altra banda, la nit d'aquest dimarts també es va haver d'evacuar una altra persona a Coll de Nargó que, en aquest cas, estava aïllada des de feia dos dies.

El Pirineu avui