L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat en el ple d’aquesta setmana diferents mesures per tal de millorar i embellir el centre històric de la ciutat. D’una banda, s’han modificat les bases de les ajudes per pintar porxos i façanes del nucli antic, i es subvencionarà fins a un 85% de l’import si es fan els treballs de pintura amb professionals de la ciutat.

D’altra banda, i arran d’una moció d’Esquerra també s’analitzarà la possibilitat de canviar els fluorescents de l’interior dels porxos del carrer Major, per tal de posar-hi una llum més càlida. També es mirarà de negociar amb les companyies elèctriques unes tarifes més favorables perquè els comerços puguin tenir oberts els llums dels seus aparadors fins a la nit, per tal de fer que el carrer sigui més atractiu.

En el ple també s’ha debatut una moció de Compromís per la Seu que pretenia reconvertir l’antiga Taula de la Carn, entre el carrer Major i el carrer Jueus, en un espai de promoció de la ciutat. Tot i això, l’equip de govern no hi ha donat el vist-i-plau tot assegurant que allà hi vol posar un dispensador de bosses de brossa orgànica.

Des de la CUP, mentrestant, han votat a favor de totes les accions i mocions relacionades amb les millores al nucli històric. Tot i això, han tornat a insistir en la necessitat d’elaborar un Pla Estratègic especial per a aquesta zona.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU ERC - ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU COMPROMÍS PER LA SEU

El Pirineu avui