L'hospital de Cerdanya i el Centre Nacional d'Entrenament en Altitud (CREPS-CNEA) de Font-Romeu treballen plegats per convertir-se en una de les seus oficials en l'àmbit de la medicina dels Jocs Olímpics de Paris del 2024. Els dos centres han impulsat un projecte comú perquè els esportistes que es preparen per participar als Jocs puguin utilitzar les seves instal·lacions. Es tracta d'un acord encara no formalitzat que beneficiaria les dues parts. Per una banda, per poder rebre l'acreditació per part de la comissió olímpica i de l'estat francès, el centre de formació de Font-romeu necessita tenir un hospital de referència de primer nivell. Per l'altra, amb aquest reconeixement l'hospital de Cerdanya ampliaria els seus serveis en l'àmbit de la medicina de muntanya.

Des de l'hospital veuen aquest projecte com a una gran oportunitat per donar a conèixer la unitat de medicina de muntanya als esportistes d'elit i al públic en general. De fet, el centre transfronterer rep sovint la visita d'esportistes d'alt nivell, com ara Kilian Jornet.

A més, el Consell General de l'Esport ha acreditat recentment l'hospital de Cerdanya com a únic centre de referència de medicina de l'esport i de muntanya de Catalunya.

Parlen al vídeo: FRANCESC BONET, DIRECTOR GENERAL HOSPITAL CERDANYA

El Pirineu avui