Les incorporacions al servei d´Urgències treuen sobrecàrrega d´hores extra als professionals, però no s´han traduït en un reforç diari. Ho ha explicat el portaveu dels metges, que no preveu que el temps d´espera pugui disminuir de manera significativa aquest febrer.
El grup de treball creat a partir de la crisi del servei d'Urgències s´ha tornat a reunir aquest dimecres.
Segons ha informat el portaveu del personal mèdic, les noves incorporacions, una a final de gener i una altra aquest mateix dimecres, han permès reduir la càrrega d´hores extra dels professionals del servei, però això no s´ha traduït en un reforç diari, que només es podrà tenir puntualment en moments de col·lapse del servei.
Així doncs, els professionals dubten que el temps d´espera del gener, que estava calculat en sis hores pels casos lleus, pugui disminuir per a la setmana de Carnestoltes. Tot i això, sí que reconeixen que aquesta primera setmana els casos lleus no han arribat a les quatre hores.
La plantilla de metges no s'acostarà als 28 necessaris per al servei fins al juny. Un cop estigui completada, els professionals han demanat a la direcció que es planifiqui millor la feina i que hi hagi formació dins el servei. Actualment s'han de formar i reciclar fora de les hores de feina. La direcció ha vist bé les propostes.

El Pirineu avui