El Museu d'Arqueologia de Catalunya ha presentat les guies dels pobles ibèrics "Històries Ibèriques", una col·lecció on apareixen els 23 jaciments que formen part de la Ruta dels Ibers. Entre aquests jaciments hi ha el del Castellot de Bolvir.

Es tracta de set guies, una per a cada poble iber que té representació en aquesta ruta, excepte els Ceretans i Lacetans, que comparteixen el mateix volum. Estan redactades per reconeguts periodistes i escriptors del sector cultural que donen una visió nova i alhora rigorosa del nostre passat. La col·lecció s’orienta a un públic més extens, amb curiositat per aquesta gran civilització autòctona que va dominar tot el llevant peninsular abans de l’arribada dels romans i interès en la descoberta de nous atractius turístics i culturals. I es vol fer amb una informació seriosa, però també amena, plantejada com si fossin petits relats publicats en diaris.

La col·lecció Històries Ibèriques és un projecte de dinamització del patrimoni que s’emmarca en les accions sobre el territori que impulsa el Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. L’objectiu fonamental és fer proper el coneixement i la qualitat de l’experiència en la visita dels jaciments ibèrics catalans.
Les set guies de la col·lecció ja són a la venda al preu de 6€ la unitat i 30€ el conjunt de la col·lecció.

El Pirineu avui