La nevada de les darreres hores, una de les més abundants dels últims anys, ha deixat gruixos de mig metre de neu a Puigcerdà, 70 cm a Das i més d'un metre a cotes altes. La presència de tanta neu recent, sovint ventada, ha fet situar el perill d'allaus en un nivell fort, és a dir 4 sobre 5, al Pirineu Oriental, a la vessant nord del Cadí Moixeró i també a bona part del Pirineu Occidental, segons recull el darrer butlletí de Perill d'Allaus que elabora l'Institut Cartogràfic de Catalunya. És per això que cal extremar les precaucions a l'hora de fer activitats a la muntanya i evitar les zones on existeix un perill fort d'allaus.

De fet, a les estacions d'esquí, la nevada ha estat molt ben rebuda tot i que aquest dimarts no han pogut obrir tots els sectors degut, precisament, al risc d'allaus. La Molina ha obert Pista Llarga i Trampolí i Masella el TGV i la zona de debutants. Ambdues estacions estan treballant per poder obrir més pistes de cares a aquest final de setmana.

Per altra banda, el servei de trens entre Puigcerdà i Ripoll que aquest dilluns ha quedat interromput per la nevada, ha quedat restablert a la una del migdia d'aquest dimarts. Durant el matí, no hi ha hagut trens entre Puigcerdà i Ribes de Freser, ni tampoc s'ha establert un servei alternatiu per carretera degut a les dificultats per accedir a les estacions. Continua afectada, però, la línia de tren entre La Tor de Querol i Tolosa i els viatgers han de fer el trajecte entre aquesta població cerdana i Ax les Termes en autobús.

El Pirineu avui