L’Alt Pirineu i Aran es comença a recuperar dels efectes de la nevada de les darreres hores, que en alguns punts ha estat la més important dels darrers vint anys. L’Alt Urgell ha estat la comarca on la nevada ha tingut més afectacions. Així, a les complicacions viàries i a la suspensió de línies de transport escolar d’aquest dilluns s’hi ha sumat el tall en el subministrament elèctric en 10 dels 19 municipis. La majoria d’ells van recuperar la llum dilluns a la tarda o a la nit, però aquest matí encara hi havia problemes en alguns pobles, com ara Montanissell, diversos nuclis de la vall de la Vansa, les valls d’Aguilar, Fígols i Alinyà o el Pla de Sant Tirs. Segons Protecció Civil, al llarg del dia s’han anat soluncionant els talls amb la instal·lació de generadors, i només quedaven alguns abonats sense servei a Ribera d’Urgellet. A primera hora de la tarda, però, tot el Pla de Sant Tirs ha recuperat l’electricitat. Justament, en aquest nucli es va instal·lar un generador aquest dilluns, però no tenia prou potència per abastir a totes les cases i aquest matí s’ha hagut de reforçar amb un segon aparell.

El Pirineu avui