La intensa nevada caiguda les darreres hores a bona part de l’Alt Pirineu i Aran, i que encara continua aquest dilluns al vespre, està provocant notables complicacions al territori. Una de les més notòries ha estat el tall en el subministrament elèctric en diversos municipis de l’Alt Urgell i de Cerdanya. En alguns, el tall va començar aquest diumenge al vespre, tot i que en la majoria s’ha iniciat aquest dilluns al matí, tot afectant una desena de municipis de l’Alt Urgell i almenys dos de Cerdanya. En tots els casos, es tracta d’instal·lacions de Fecsa Endesa, i a l’hora de tancar aquesta edició, molts problemes encara no s’havien resolt.

Els importants gruixos caiguts també han dificultat molt les tasques de treta de neu. Al municipi de Cava, un dels afectats pel tall elèctric, un grup de veïns ha donat a conèixer el seu malestar perquè no ha passat cap màquina llevaneus i això no ha permès a la companyia elèctrica arribar-hi i posar un generador elèctric mentre es resol l’averia.
El transport escolar ha estat l’altre gran afectat i centenars d’infants no han pogut anar a classe. Així, als Pallars, a l’Aran, a Cerdanya i parcialment a l’Alt Urgell s’han suspès diverses línies.

Aquesta està sent la nevada més important dels darrers anys, especialment al Pirineu central i a l’oriental, i en alguns punts, com ara l’estació de Tuixent la Vansa, ja han superat el metre de neu acumulada.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL

El Pirineu avui