Una trentena de persones van decidir dissabte al vespre en assemblea constituir 'Obrim, Obrim-les' en associació i van donar ja el vistiplau als estatuts de l'entitat. És un pas endavant després d'organitzar al setembre a la Massana unes jornades que van servir també per recaptar diners per a ONG d'ajuda als refugiats. Els promotors reclamen que Andorra faci efectiu el compromís d'acollir 20 refugiats que el cap de Govern es va comprometre el 2015. Tot i que haurien volgut que ja n'haguessin arribat valoren positivament la llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries que es troba en fase de debat parlamentari. Reclamen, però, que incorpori algunes millores i que posi data a la llei del dret d'asil:

Es declaren oberts a col·laborar amb el govern en el desplegament de la llei i pensen que de l'associació en poden sortir els acompanyants dels refugiats que preveu el text:

A més de pressionar políticament perquè es recullin les seves demandes l'associació prepara noves accions solidàries i de sensibilització com una segona edició de les jornades sobre els refugiats que es tornarien a fer al mes de setembre.

El Pirineu avui