El temporal de neu que ha començat aquest diumenge a la tarda i que encara continua al Pirineu ha ocasionat retencions de fins a 17 quilòmetres a la C-16, entre Puigcerdà i Bagà, i ha col·lapsat la circulació al túnel del Cadí. Els centenars de vehicles que sortien de Cerdanya direcció Barcelona han fet cua durant hores per accedir al túnel perquè era obligatori l'ús d'equipaments especials per circular i molts d'aquests cotxes o no en portaven o havien d'aturar-se per col·locar cadenes. Això ha provocat moments de caos, amb molts cotxes aturats a la via, conductors nerviosos per no poder avançar i la neu que no deixava de caure. La circulació pel túnel ha estat intermitent, ja que per raons de seguretat no es poden aturar els vehicles a l'interior. A més, els Mossos d'Esquadra obligaven a fer mitja volta als vehicles que no portaven cadenes o pneumàtics d'hivern i tampoc deixaven passar als vehicles pesats.

Cap a les 9 de la nit els Mossos han tallat durant uns 20 minuts el pas de cotxes pel túnel per tal que poguessin treballar les màquines llevaneu i es desviava el trànsit provinent de la capital ceretana cap a la Seu d'Urgell, per la N-260. Al voltant de les 22h s'han aixecat les barreres del túnel per facilitar el pas de vehicles i desfer l'embús.

Creu Roja i quatre Associacions de voluntaris de Protecció Civil s'han mobilitzat fins al túnel del Cadí per ajudar als conductors atrapats i donar-los menjar i roba d'abric.

Al voltant de les 3 de la matinada la situació ha quedat normalitzada tot i que encara és obligatori d'equipaments especials entre Bellver i Bagà.

Pel que fa a la circulació ferroviària, el servei ha quedat interromput entre Puigcerdà i Ripoll i també s'han suprimit alguns combois a la línia entre La Tor de Querol i Tolosa.

El Pirineu avui