Les demaracions de l’Alt Pirineu i Aran i Ponent han batut el 2017 el rècord d’afluència turística. Tal com ha donat a conèixer el Patronat de Turisme de Lleida, les dues demaracions han tancat l’any amb 1.188.712 visitants, el que representa el millor any de la història quant al nombre de viatgers. Les pernoctacions del 2017 han estat 2.911.302, una xifra molt similar a la del 2006 (concretament un 1 % menys), que és considerada la millor assolida fins ara. Tot plegat ho posa de relleu l’enquesta provisional d’ocupació turística de l’INE amb les dades de viatgers i pernoctacions en hotels, càmpings, apartaments turístics i turisme rural en el conjunt de les demaracions de l’Alt Pirineu i Ponent.

En aquest sentit, les xifres del 2017 representen en termes generals un creixement d’un 6,52 % pel que fa al nombre de viatgers i del 6,74 % en les pernoctacions en relació amb l’any anterior. Cal tenir en compte que el 2016 va registrar la millor dada dels darrers 8 anys.

El Pirineu avui