Anna Martí serà la nova Síndica municipal de Greuges de la Seu d’Urgell, en substitució d’Àngel Rúbio. El ple ha proposat el seu nom i es votarà en la sessió d’aquest dilluns al vespre. Martí va ser regidora de l’ajuntament entre 1983 i 2003 i era docent a l’isntitut Joan Brudieu i a la UNED. D’altra banda, els grups de Compromís per la Seu i Esquerra han presentat diferents mocions al ple d’aquest dilluns per tal que l’ajuntament de la capital alturgellenca actui al centre històric. D’una banda, el principal grup de l’oposició ha presentat una moció amb tres propostes, totes elles encaminades a embellir aquesta part de la ciutat.

Per la seva banda, des d’Esquerra han presentat una moció per tal que l’equip de govern millori la il·luminació dels porxos del carrer Major, per tal de fer-lo més atractiu comercialment.

D’altra banda, en aquest ple també es debatran alments 4 mocions més. Una també de Compromís per la Seu, on es demanarà a l’equip de govern que reclami el deute de la Generalitat amb les llars d’infants de la ciutat.
L’altra serà d’Esquerra, que vol que l’ajuntament demani al Govern espanyol que reverteixi la mesura de l’IVA retroactiu que haurà de pagar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Esquerra també ha presentat una pregunta per saber quan es farà efectiu el trasllat de Ràdio Seu als antics estudis de Ràdio Principat. Finalment, la CUP també ha presentat dues mocions. Una per instar a la Generalitat a fer front a la situació d’emergència social de Catalunya, i l’altra per convertir la Seu en municipi de la República Catalana.

Parlen al vídeo: JOAN BARRERA, REGIDOR COMPROMÍS PER LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU ERC LA SEU

El Pirineu avui