El Col·legi d´Arquitectes va rebre l´any passat la petició de més de 190.000 m2 autoritzats per construir obra nova i reformes. La intenció d´obra nova per aquest any és de gairebé 100.000 m2, una xifra que representa un 37% més que l´any passat i que no s´assolia des del 2012. Segons el gerent de l´Associació de Contractistes d´Obres, Víctor Filloy, la xifra "indica que durant el 2018 o 2019 podria haver-hi més intenció de fer obres i tirar endavant projectes tant d'obra privada com d'obra pública".

Pel que fa a la construcció visada per a reformes, és de gairebé 90.000 m2, una dada inèdita si es tenen en compte els darrers 7 anys i que supera en més del doble la xifra de l´any passat. Un increment substancial que es deu a les subvencions del pla Renova per rehabilitar els edificis. Filloy creu que respon a que "els últims anys industrials i altres professionals del sector han entès que era una eina important per a la promoció de la seva feina". Afegeix que "molts propietaris han entès que era un bon moment per invertir en rehabilitar façanes i aconseguir més estalvi energètic en els edificis".

Si es confirma aquest increment els contractistes d´obres hauran d´augmentar el nombre d´assalariats del sector, que actualment se situa al voltant dels 2.800, i que suposa 66 milions d´euros l´any en salaris. Tot i les bones previsions, des d´ACODA mostren preocupació per l´endarreriment, un any més, de l´aprovació dels pressupostos del Govern, que suposarà haver d´endarrerir l´inici de les obres.

Parlen al vídeo: VÍCTOR FILLOY, Associació de Contractistes d´Obres

El Pirineu avui