Els Bombers de la Generalitat han realitzat gairebé 1.500 operacions de rescats i recerques al medi natural, bona part dels quals s’han produit a les muntanyes de l’Alt Pirineu i Aran. En concret, la xifra s’ha enfilat fins als 1.448, i és lleugerament superior a la del 2015, quan n’hi va haver 1.410. Així consta en les dades de la memòria presentada aquesta setmana per la Direcció de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. En conjunt, els serveis prestats pel cos ha augmentat un 7% aquest 2017, i ha superat els 68.000. D’aquests, més de 8.000 s’han produit a l'àmbit de Ponent i l’Alt Pirineu. Aquestes dades, però, no tenen en compte ni Cerdanya, que forma part de la regió d’emergències de la Catalunya Central, ni la Val d’Aran, que disposa del servei propi de Pompièrs. Justament, en el cas de l’Aran aquest 2017 s’han realitzat 1.185 serveis, la gran majoria relacionats amb salvaments al medi natural.

El Pirineu avui