L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat aquest dijous el programa de la festa de Carnaval, que tindrà lloc del 3 al 14 de febrer. Una de les novetats d’enguany és la creació de ‘Lo Pregoner de Carnaval’, un personatge que aquest dissabte informarà de tots els actes festius. D’altra banda, en aquesta ocasió els carrers de la ciutat també s’ompliran de moltes més màscares de Carnaval. Així, si l’any passat n’hi havia 50, en aquesta ocasió n’hi haurà més de 200, realitzades per diferents entitats i col·lectius.

El plat fort de Carnaval serà el dissabte 10 de febrer amb un ampli repertori d’actes que s’iniciaran a les 11 del matí amb la cercavila del Rei Carnestoltes al mercat setmanal, juntament amb la Cantada de l’Estudiantina, a càrrec de la germandat de Sant Sebastià. A les 12 del migdia, mentrestant, tindrà lloc un acte nou d’aquest any: el judici del rei Carnestoltes a la plaça de Sant Josep de Calassanç, a càrrec del Cor de l’Institut Joan Brudieu i la Comissió de Festejos de la Germandat.

La nit de dissabte, mentrestant, se celebrarà la Festa de Carnaval a la pista polivalent i diumenge a la tarda tindrà lloc un taller de Batokatú Oliana, a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell. Com és ja tradició, els actes que tancaran les festes de Carnaval tindran lloc el dimecres 14 de febrer, Dimecres de Cendra, a dos quarts de nou del vespre amb la processó de la llum i el silenci, amb els Diables de l’Alt Urgell, que s’iniciarà a la plaça dels Oms.
Es continuarà amb la cremada del Carnestoltes i l’enterrament d ela Sardina, al passeig Pasqual Ingla, i es finalitzarà amb una gran sardinada, amb ‘sardines del Segre’.

Parlen al vídeo: SÍLVIA ISCLA, REGIDORA DE FESTES I TRADICIONS

El Pirineu avui