L'ajuntament de Puigcerdà ha adjudicat aquesta setmana la instal·lació de la nova estació de recarrega ràpida per a vehicles elèctrics que s'ubicarà a l'entrada de la població, concretament al parc dels Quatre Camins. Tal com avançàvem fa uns dies, uns dels objectius de la xarxa C17, que agrupa els ajuntaments que es troben al recorregut de la línia de tren R3, és precisament potenciar l'ús dels vehicles elèctrics i, per tant, augmentar els punts de recàrrega. Així doncs, i tal com va anunciar l'any passat, el consistori puigcerdanenc tira endavant aquesta iniciativa per promoure un desenvolupament sostenible i respectuós amb l'entorn.

Des del consistori han explicat que esperen instal·lar l'estació en les properes setmanes i que, de cares a l'estiu, ja es pugui utilitzar.
El punt de recàrrega ràpida té un cost de 68.000 euros, finançats per l’Institut Català de l’Energia, la diputació de Girona i el propi ajuntament. A banda d’aquest primer punt de recàrrega, el consistori estudia la possibilitat d’instal·lar-ne un altre a la plaça del Rec. En aquest cas seria una estació de recàrrega semi ràpida, el cost de la qual es situa al voltant dels 16.000 euros. Que s’instal·li o no aquest segon punt depèn de la concessió de les subvencions demanades.
Catalunya ha afegit o afegirà properament 39 punts nous de recàrrega i que ampliaran fins a 126 el nombre d'estacions amb accés públic operatius i propers a la xarxa bàsica viària catalana.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui