La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet posarà en marxa properament un projecte per tal d’allargar la vida útil dels aparells electrònics que arriben a la deixalleria. L’objectiu és reparar aquells aparells, com ara televisions, equips de música o mòbils, entre d’altres, per tal de vendre’ls a la botiga de segona mà que té l’entitat a la Seu d’Urgell i donar-los un nou ús. D’aquesta manera, també es vol intentar lluitar contra l’obsolescència programada que tenen els aparalles electrònics. Per tal de fer-ho, la Mancomunitat comptarà amb una ajuda de gairebé 38.000 euros, atorgada per l’Agència de Residus de Catalunya. Aquests diners permetran contractar a un seguit de treballadors durant un any per tal que reparin els aparells que arribin a la deixalleria, i també per fer una campanya informativa entre la població. Justament, aquesta ajuda s’emmarca en un programa de subvencions en què l’Agència de Residus de Catalunya atorgarà 1,8 milions d’euros a 56 ens locals per tal que duguin a terme projectes de prevenció i preparació per a la reutilització dels residus municipals.

El Pirineu avui