Un total de 33 projectes s'han presentat a la nova convocatòria d'ajuts del programa europeu Leader a Cerdanya i Alt Urgell. D'aquests, 31 són sol·licituds d'empreses, un d'un ajuntament cerdà i un altre urgellenc. En aquesta ocasió, els expedients presentats són més de caire industrial i no tant de l'àmbit turístic, com acostumava a passar. Hi ha des la creació d’una agrobotiga a peu de carretera a Cerdanya o la restauració d’una masia per a turisme rural, fins a l’ampliació d’activitat d’una desena d’empreses industrials o hotels que renoven les seves instal·lacions, entre molts altres projectes. La dada més significativa és que tots els projectes sumen un total de més de 5 milions d'euros d'inversió.

En total, el programa oferirà 640.000 euros en subvencions, tot i que la suma dels ajuts sol·licitats ascendeix a molt més. És per aquest motiu que s’ha iniciat el procés d’avaluació de cada projecte per determinar quins s’ajusten als criteris del pla i quina quantitat poden rebre. Cada sol·licitud demana una subvenció del 40% de la inversió (el màxim possible), tot i que s'acostuma a subvencionar entre el 20 i el 30%.
La resolució dels ajuts es coneixerà a finals del mes de març.
En la darrera convocatòria s'hi van presentar 28 projectes i fa dos anys uns 50, ja que hi va haver un canvi en els terminis i es van incloure dues convocatòries en una.

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, GERENT CONSORCI GAL ALT URGELL CERDANYA

El Pirineu avui