Els episodis de pluja i neu dels darrers dies han fet créixer considerablement el cabal del riu Segre. Al seu pas per Cerdanya, el riu presenta actualment un cabal d'uns 5 metres cúbics d'aigua de mitjana mentre que el mes passat no arribava a 2. Aquestes xifres podrien augmentar en els propers dies per la fosa de la neu que hi ha acumulada a cotes altes.
Pel que fa al seu pas per la presa mesuradora d'Isòvol, l'única a la comarca, aquest dimarts el riu portava un cabal de 4.9 metres cúbics per segon i fa només uns dies, el 22 de gener, superava els 20. Aquestes xifres contrasten amb les que es va registrar per Cap d'Any, que van ser de 2.2 metres cúbics.
Les dades de pluviometria segueixen la mateixa línia. La pluja acumulada al desembre a Isòvol va ser de 14 litres per metre quadrat, mentre que aquest gener ha estat de 66 litres per metre quadrat. Així doncs la quantitat de pluja gairebé s'ha multiplicat per cinc.

El Pirineu avui