Aquest dimarts al matí han començat els talls intermitents a la carretera C14, amb motiu de les obres de construcció del Túnel de Tresponts. Després d’unes setmanes de tasques prèvies, els operaris ja han començat els treballs per tal de poder iniciar properament l’excavació de la galeria. De moment, aquest dimarts s’han començat a instal·lar algunes baranes en diversos punts on les obres de perforació confluiran amb la carretera actual. Aquestes tasques obligaran a donar pas alternatiu i, per tant, a fer talls intermitents de trànsit entre les 8 del matí i les 6 de la tarda de dilluns a dijous, i de 8 del matí a 3 de la tarda els divendres. D’aquesta manera, s’evitarà tallar la circulació els caps de setmana.

En aquest sentit, Vilà s’ha mostrat molt satisfet que s’estigui complint el calendari i que per fi es visualitzi ja la realització d’aquesta obra tant reclamada pel territori.

El túnel tindrà una longitud d’1,3 quilòmetres i permetrà evitar el congost dels Tresponts, on és freqüent la caiguda de rocs a la calçada. Els treballs tindran un cost de 35 milions d’euros i han d’estar acabats en tres anys.

Parlen al vídeo: CELESTÍ VILÀ, ALCALDE D’ORGANYÀ

El Pirineu avui