El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha organitzat, en el marc dels actes de celebració del Dia Mundial de les Zones Humides, 8 tallers per a alumnes de primer i segon cicle de primària a 4 escoles diferents de l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà durant el mes de febrer. L’objectiu és difondre els beneficis de les zones humides per a la biodiversitat i implicar els escolars en la seva conservació.

Des del 2006, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels signants del conveni Ramsar. Es tracta d’una de les zones lacustres alpines més importants de tot Europa en quan a nombre. Prova d’això és la important varietat d’estanys, torberes, rius i barrancs que es troben dins del seu àmbit (amb prop de 200 estanys). A nivell català, diversos parcs organitzaran fins a 10 activitats amb motiu d’aquest Dia Mundial de les Zones Humides.

El Pirineu avui